1. Depozitarea alimentelor în ambalaje de plastic
Se pare că există mai multe tipuri de substanțe toxice care sunt folosite la crearea materialului din care sunt făcute caserolele, și nu numai, în care depozităm mâncarea.
Este recomandată folosirea acestora doar pentru perioade scurte.
2. Folosirea papucilor din plastic
Deși sunt confortabili și, se pare, la modă, totși îți pot afecta sănătatea dacă sunt folosiți pentru o perioadă mai înbdelungată întrucât nu oferă un suport potrivit piciorului.
3. Folosirea rimelului
Este foarte important ce subtanțe conține întrucât unele chimicale pot cauza adevărate probleme la nivelul ochilor.
4. Gătitul în tigăi din materiale care „nu se lipesc”
În ciuda faptului că sunt mult mai practice atunci când gătim, tigăile fabricate din materiale „care nu se lipesc” reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor deoarece, la temperaturi mari, chimicalele pot pătrunde în alimente.
5. Utilizarea săpunurilor antibacteriene
Acest tip de săpunuri conțin, de obicei, triclosan, o substanță care poate cauza chiar și distrofie musculară sau dezechilibre hormonale.
Foto: Pixabay